sałatka z zupek chińskich i smażonego boczku

0 (0 ocen)

  • 40 min

dość kaloryczna ale pyszna sałatka

  • 40 min

Składniki:

  • 2 zupki chińskie
    10 plastrów surowego boczku
    słoiczek groszku konserwowego
    słoiczek konserwowej papryki
    5 jajek
    3 łyżki uprażonej cebulki
    3 ogórki konserwowe.
    Sól, pieprz, papryka chili
    majonez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z zupek chińskich i smażonego boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zupki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy z płynu, podobnie jak groszek, jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę , tak jak paprykę i ogórki. Boczek kroimy w dość grubą kostkę i podsmażamy na rumiano, studzimy. Wszystkie składniki mieszamy,dodajemy cebulkę, majonez i przyprawy.

Porady

zamiast boczku możemy użyć innej wędliny

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować