Sałatka z zupek

0 (0 ocen)

Łatwa do przygotowania i wydajna :)

Składniki:

  • 3 zupki chińskie
    400 g fileta z indyka
    1 czerwona papryka
    1/2 pora
    3 ogórki kiszone
    1 puszka kukurydzy
    2 łyżki majonezu
    3 łyżki sosu czosnkowego
    sól, pieprz, czubrica czerwona, słodka i ostra papryka, olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka makaronowa

Sałatka z zupek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Indyka pokroić w kostkę, posypać przyprawami i skropić olejem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc, a następnie obsmażyć na rozgrzanej patelni.
    Makaron z zupek pokruszyć, dodać 2 saszetki z przyprawami, zalać niewielką ilością wody i przykryć, żeby zmiękł. Paprykę, pora i ogórki pokroić, razem z indykiem i osaczoną kukurydzą dodać do makaronu. Na koniec wymieszać z majonezem i sosem czosnkowym. Odstawić do lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z indyka Sałata Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować