Sałatka z szynką parmeńską i porzeczkami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosta i efektowna. Wspomnienie włoskich wakacji i obiadu w pewnej malutkiej, rodzinnej restauracji...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - szynka parmeńska, plastry: 8 sztuk
    - rukola: 70 gramów
    - roszponka: 70 gramów
    - melon: 0.5 sztuki
    - czerwone porzeczki: 0.67 szklanki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - sól morska: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z szynką parmeńską i porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Porzeczki 1. Melona pokrój na ćwiartki, wytnij nasiona i obierz owoc ze skóry. Pokrój w półksiężyce (już na tym etapie zaczyna być romantycznie ;)). Sałatę opłucz. Na talerzu ułóż rukolę i roszponkę, z jednej strony plastry melona, a z drugiej szynki parmeńskiej. Ułóż porzeczki. Całość skrop sokiem z cytry, a sałatę lekko oprósz solą.
  • 2. Podawaj na przystawkę w ciepłe, letnie wieczory... Chociaż kiedy pada deszcz, ta sałatka również będzie na miejscu - porzeczka przypomni o porze roku!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować