Sałatka z serem pleśniowym, szynką, makaronem i warzywami - mega chrupiąca

0 (0 ocen)

Sałatka przygotowana, jak to często bywa z tego co akurat pod ręką. Wyszła fajna kompozycja smaków i chętnie ją powtórzę. Prażony słonecznik i seler naciowy nadają jej przyjemnej chrupkości.

Składniki:

  • szklanka ugotowanego makaronu kokardki
    3 łyżki śmietany
    łyżka majonezu
    pół łyżki musztardy
    pół papryki
    2 korniszony
    łodyga selera naciowego
    3 rzodkiewkai
    kilka łodyg szczypiorku i natki
    pomidor
    50 gram sera z niebieską pleśnią
    2 duże plastry szynki (użyłam dojrzewającej)
    łyżka słoneczniku łuskanego
    sól , pieprz

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Korniszony

Sałatka z serem pleśniowym, szynką, makaronem i warzywami - mega chrupiąca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa kroimy w drobną kostkę, szczypiorek i natkę drobno siekamy. Słonecznik podprażamy na suchej patelni aż będzie rumiany. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, pokruszonymi serem i pokrojoną w plasterki szynką. Dodajemy śmietanę i majonez. Próbujemy i dopiero wtedy doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Rokpol Rzodkiewka Sałata Seler

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować