Sałatka przygotowana, jak to często bywa z tego co akurat pod ręką. Wyszła fajna kompozycja smaków i chętnie ją powtórzę. Prażony słonecznik i seler naciowy nadają jej przyjemnej chrupkości.
Składniki:
szklanka ugotowanego makaronu kokardki
3 łyżki śmietany
łyżka majonezu
pół łyżki musztardy
pół papryki
2 korniszony
łodyga selera naciowego
3 rzodkiewkai
kilka łodyg szczypiorku i natki
pomidor
50 gram sera z niebieską pleśnią
2 duże plastry szynki (użyłam dojrzewającej)
łyżka słoneczniku łuskanego
sól , pieprz
Sałatka z serem pleśniowym, szynką, makaronem i warzywami - mega chrupiąca - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa kroimy w drobną kostkę, szczypiorek i natkę drobno siekamy. Słonecznik podprażamy na suchej patelni aż będzie rumiany. Wszystkie składniki mieszamy z makaronem, pokruszonymi serem i pokrojoną w plasterki szynką. Dodajemy śmietanę i majonez. Próbujemy i dopiero wtedy doprawiamy solą i pieprzem.
Komentarze