SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM I SZYNKĄ

4.49 (152 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Smaczna przystawka jak również propozycja na kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 szklanka makaronu w kształcie ryżu (orzo)
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 żołtej papryki
    1 mała puszka kukurydzy
    3 łyzki zielonego groszku konserwowego
    10- 15 dag szynki konserwowej
    kawałek białej części pora
    3-4 korniszony
    2 łyżki majonezu
    2 łyzki smietany lub jogurtu naturalnego
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przystawki

Sałatka z makaronem ryżowym i szynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente, odcedzić, przelać zimną wodą.
  • 2. Papryki, ogórki i szynkę pokroić w kostkę,Pora przekroić na pół a następnie w półkrążki. Kukurydzę odcedzić..
  • 3. Do dużej miski dać wszystkie składniki, wymieszać doprawić solą i pieprzem, Przed podaniem schłodzić.

Porady

Pora mozna wcześniej sparzyc wrzątkiem. Dla uzyskania bardziej wyrazistego smaku mozemy dodac np. 1 lyzeczke musztardy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować