Sałatka z paluszkami surimi, awokado, ananasem i ogórkiem

4 (2 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Lekka sałatka, bardzo smaczna.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g paluszków krabowych surimi
    duże awokado
    2 zielone ogórki
    3/4 puszki ananasów w syropie
    łodyga selera naciowego
    sok z cytryny
    łyżka majonezu
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    listki natki pietruszki
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Paluszki

Sałatka z paluszkami surimi, awokado, ananasem i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pół ogórka pokroić w plasterki i ozdobić ścianki salaterki. Pozostałe ogórki obrać i pokroić w kostkę. Awokado przekroić wzdłuż, wyjąć pestkę, obrać i pokroić w kostkę. Skropić sokiem z cytryny. Ananasy osaczyć z syropu i pokroić na małe kawałki. Łodygę selera naciowego oczyścić i pokroić na małe kawałki. Paluszki surimi rozmrozić, wyjąć z folii i pokroić na ok. centymetrowe kawałki.
    Składniki wymieszać w miseczce. Dodać majonez, pieprz świeżo mielony, sól do smaku. Ponownie wymieszać i przełożyć do salaterki ozdobionej plasterkami ogórka i ozdobić listkami natki pietruszki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Bez gotowania Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować