Sałatka z ogórkiem świeżym i koperkiem

5 (192 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mizeria bez śmietany, ale z dużą ilością kopru, z dodatkiem białego octu balsamicznego i delikatnej oliwy jest równie smaczna co jej siostrzana wersja z tłuściutką śmietanką. Szczególnie polecam osobom, które unikają śmietany czy jogurtu z różnych względów.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży ogórek szklarniowy
    1/4 cebuli
    1 łyżka kopru
    cukier, sól i pieprz do smaku
    delikatna oliwa i biały ocet balsamiczny do smaku
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Mizeria

Sałatka z ogórkiem świeżym i koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórka kroimy na cienkie plasterki, dodajemy sól i cukier do smaku i zostawiamy na 10-15 minut aż puści sok. Następnie pozbywamy się nadmiaru wody. Ogórki polewamy oliwą z octem, posypujemy koperkiem, doprawiamy i możemy się delektować lekką mizerią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować