Sałatka z makreli i warzyw

4.51 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób

Sałatka z makreli wędzonej z ogórkiem, jajkiem i warzywami, to smaczna propozycja na śniadanie czy kolację i świetny sposób na przemycenie wędzonej ryby np. dzieciom, które za nią nie przepadają :)

  • 30 min
  • Dla 7 osób

Składniki:

  • średniej wielkości makrela wędzona
    cebula czerwona
    2 ogórki kiszone
    4 jajka
    150g sera żółtego
    marchewka
    pęczek rzodkiewek
    pęczek natki pietruszki lub szczypiorku
    kilka łyżek majonezu
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ryba Przystawki Dodatki

Sałatka z makreli i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makrelę obieramy z ości i dzielimy na mniejsze kawałki. Marchewkę i jajka gotujemy, jajka, cebulę i ogórki kroimy w kostkę, marchewkę i ser ścieramy na tarce jarzynowej, oczyszczone rzodkiewki kroimy w półplasterki, natkę siekamy.

    Wszystkie składniki wkładamy do salaterki dodajemy majonez , pieprz i mieszamy. W razie potrzeby można dosolić , ale ostrożnie ponieważ ser i makrela same w sobie są już słone.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Sałata Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować