Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową

4.49 (182 ocen)

  • 2 godz.

Pyszna sałatka, kolorowa i smaczna, soczysta i pełna witamin.

  • 2 godz.

Składniki:

  • - 1 pierś kurczaka

    - 1 puszka kukurydzy

    - spora garść żółtej fasolki szparagowej

    - zielona cebulka

    - pęczek rzodkiewki

    - 1/2 papryki najlepiej pomarańczowej

    - sól i pieprz

    - 1-2 łyżki oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kurczakiem i fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować pierś kurczaka, ostudzić i pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową ugotować w osolonej wodzie, ostudzić i pokroić na 2cm kawałki.Rzodkiewki, pokroić w słupki,cebulkę drobno posiekać, paprykę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać razem,dodać kukurydzę odsączoną z zalewy, doprawić solą i pieprzem. Na koniec skropić sałatkę oliwą z oliwek. Sałatkę najlepiej przygotować na godzinę lub dwie przed podaniem, aby składniki się ''przegryzły''.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Kurczak Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować