Sałatka z fasolką szparagową

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatkę z fasolką szparagową możemy podać na śniadanie, kolację , albo zwyczajnie zabrać do pracy. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • •400 g fasolki szparagowej
    •2 pęczki rzodkiewek
    •cebula
    •ok 75 g szpinaku świeżego baby
    •150 g twarożku chudego
    •250 g jogurtu greckiego
    •1/2 łyżeczki liści kolendry
    •pieprz czarny młotkowany
    •sól do smaku
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Twarożek

Sałatka z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wystudzić na sicie i pokroić na centymetrowe kawałki.

    Rzodkiewki umyć, osuszyć i pokroić na półplasterki. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę.

    Czysty, osuszony szpinak pokroić bardzo drobniutko. Twaróg rozetrzeć z jogurtem.

    Do salaterki włożyć wszystkie składniki sałatki i przemieszać.

    Dodać pieprz, kolendrę i sól do smaku i ponownie przemieszać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasolka szparagowa Rzodkiewka Sałata Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować