Sałatka z kaszą gryczaną i tuńczykiem

4.5 (177 ocen)

pełna zdrowia !

Składniki:

  • Składniki :

    1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej,
    1 puszka tuńczyka w oleju,
    1 awokado,
    rukola,
    sól,
    pieprz,
    zioła prowansalskie,
    3-4 łyżki oleju,
    1 ząbek czosnku.
Wystaw ocenę:

4.5 (177 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z kaszą gryczaną i tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Do kubka wlej olej. Wsyp sól, pieprz i zioła prowansalskie. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj dokładnie wszystko. Do miski wsyp wcześniej przygotowaną kaszę. Dodaj tuńczyk, pokrojone awokado oraz rukolę. Wlej sos i delikatnie wymieszaj składniki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować