Sałatka z indykiem, ogórkiem i omletem

4.47 (166 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Bardzo smaczna, zdrowa, szybka w przygotowaniu.

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 100 g filet z indyka gotowany lub pieczony
    2-3 szt. jajka
    odrobinę mleka
    1 łyżka masło klarowane
    2 szt. ogórek gruntowy
    100 szt. kukurydza
    szczypiorek, koper
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki jogurtu
    sól, pieprz kolorowy świeżo mielony
Wystaw ocenę:

4.47 (166 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z indykiem, ogórkiem i omletem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbić do głębokiego talerza, dodać odrobinę mleka. Doprawić solą i pieprzem, roztrzepać widelcem. Wylać na rozgrzaną patelnie z masłem klarowanym i smażyć do ścięcia się masy. Gotowy omlet przełożyć na talerz, ostudzić.
  • Sałatka z indykiem, ogórkiem i omletem. 2. Filet z indyka, ogórek i omlet pokroić w słomkę, dodać kukurydze, drobno pokrojony szczypiorek i koperek. Doprawić przyprawami,wymieszać z majonezem i jogurtem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować