Sałatka z czerwoną fasola i pomidorkami koktajlowymi

5 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa, smaczna i pożywna.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka czerwonej fasoli
    8-10 pomidorków koktajlowych
    1 czerwona cebula
    1-2 ząbki czosnku
    2-3 ogórki konserwowe
    2 łyżki oliwy
    1 łyżka octu balsamicznego
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka jarzynowa

Sałatka z czerwoną fasola i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odsączyć z zalewy.
    Cebulę i ogórki drobno posiekać, pomidorki pokroić na mniejsze kawałki.
    Składniki sałatki przełożyć do miski. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, skropić oliwą i octem balsamicznym, dodać szczypiorek, doprawić do smaku, całość wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować