300 g pomidorki koktajlowe, pokrojone na pół
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy z oliwek
15 g szczypiorku
10 g koperku
35 g mix sałatek
awokado
200 g twarogu
sól, pieprz w/g gustu
Sałatka z twarogiem i pomidorkami koktajlowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Szczypiorek z koperkiem drobno pokroić.
2. Przygotować sos: w małym słoiczku wymieszać oliwę z oliwek z posiekanymi ziołami. Dodać czosnek zmiażdżony przez praskę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Umieścić pomidorki w plastikowym pudełku, polać sosem czosnkowym z ziołami, zamknąć pokrywką i dobrze wstrząsnąć, aby pomidorki dały sok.
4. Awokado umyć, przekroić wzdłuż na pól. Usunąć pestkę i wyjąć łyżką miąższ, pokroić na kawałki.
5. W salaterce ułożyć mix sałatek lub rukolę , pomidorki koktajlowe z ziołami i powstałym sokiem, awokado. Twaróg rozdrobnić i posypać sałatkę. Smacznego!
Komentarze