Sałatka z brukselki na ciepło

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Idealna na lunch lub kolację

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g brukselki
    puszka czerwonej fasoli
    pól pora
    3 łyżki oliwy aromatyzowanej czosnkiem
    łyżka masła
    2 łyżki miodu
    garść słonecznika
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z brukselki na ciepło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie.
    Po siekamy na plasterki i podduszamy na oliwie z masłem.
    Do pora dodajemy brukselkę,podsmażamy lekko,dodajemy miód i fasolę.
    Dusimy kilka minut.Doprawiamy,posypujemy słonecznikiem i gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować