Sałatka z arbuzem, serem feta, granatem,ogórkiem i czerwoną cebulą

5 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka i łatwa orzeźwiająca sałatka.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 10 kosteczek
    1 ogórek
    1 granat
    Ser typu "feta": 100 g
    Cebula czerwona: 25 g
    Ogórki: 90 g
    Oliwa z oliwek: 24 ml
    Miód: 50 g
    Sok z cytryny: 10 ml
    Sól
    Pieprz czarny mielony
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka z arbuzem, serem feta, granatem,ogórkiem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wyłuskaj ziarenka granatu. Ogórka dokładnie wyszoruj i pokrój na cieniutkie plasterki. Cebulę pokrój w cienkie pióra. Na talerzach ułóż arbuza z ogórkiem i cebulą. Posyp pokruszonym serem i granatem. W słoiku wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem przed podaniem. Posypać miętą (opcjonalnie).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Drugie śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować