kawałek arbuza bez pestek, pokrojonego na 10 kosteczek
1 ogórek
1 granat
Ser typu "feta": 100 g
Cebula czerwona: 25 g
Ogórki: 90 g
Oliwa z oliwek: 24 ml
Miód: 50 g
Sok z cytryny: 10 ml
Sól
Pieprz czarny mielony
Sałatka z arbuzem, serem feta, granatem,ogórkiem i czerwoną cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wyłuskaj ziarenka granatu. Ogórka dokładnie wyszoruj i pokrój na cieniutkie plasterki. Cebulę pokrój w cienkie pióra. Na talerzach ułóż arbuza z ogórkiem i cebulą. Posyp pokruszonym serem i granatem. W słoiku wymieszaj oliwę z sokiem z cytryny, miodem, solą i pieprzem. Sałatkę polej sosem przed podaniem. Posypać miętą (opcjonalnie).
Komentarze