Sałatka ryżowa z wędzonym leszczem, mozarellą i ogórkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ryż w połączeniu z wędzoną rybą, mozarellą i świeżym ogórkiem to przepis na prostą i smaczną sałatkę.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 125 gram pełnoziarnistego ryżu
    200 gram wędzonego leszcza
    2 ogórki sałatkowe
    1 kula sera mozarella
    1 puszka kukurydzy
    kilka liści sałaty lodowej
    4-5 łyżek oliwy z oliwek
    1 opakowanie sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka ryżowa z wędzonym leszczem, mozarellą i ogórkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie, zostawić do przestygnięcia.
    Leszcza obrać dokładnie z ości. Ogórki obrać lub dokładnie umyć i pokroić w kostkę. Ser mozarella rownież pokroić w kostkę.
    Połączyć wszystkie składniki. Dodać kukurydzę odsączoną z zalewy oraz sałatę lodową porwaną na kawałki.
    Zrobić sos z oliwy i sosu sałatkowego. Połączyć sałatkę z sosem i całość doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wędzenie

Podobne przepisy

4.5 (149 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0vkn3wq

To może cię zainteresować