Co powiecie na drugie śniadanie do pracy, do szkoły, wystarczy spakować w pojemnik. Smaczna, prosta w przygotowaniu i szybka sałatka a co najważniejsze pełna warzyw.
Sałatka na drugie śniadanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myję, osuszam, usuwam błonki i kroję w kostkę. Przekładam do miski, dodaję przyprawę Gyros i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu studzę.
2.Sałatę lodową, rwę na małe kawałki. Ogórka kroję w pół plasterki, pomidora w kostkę, cebule obieram i kroję w piórka. Rzodkiewki kroję w plasterki, szczypiorek drobno siekam. Paprykę obieram z nasion i kroję w drobne paseczki. Wszystkie warzywa oraz mięso przekładam do miski i dokładnie mieszam.
3.Do naczynia wlewam oliwę, sok z cytryny, miód, musztardę, wsypuję szczyptę soli oraz pieprzu i dokładnie mieszam.
Sosem polewam przed podaniem sałatkę.
Gotowe.
Smacznego.
Komentarze