Składniki na 3-4 porcje:
3 ogórki konserwowe,
szczypta czosnku suszonego,
szczypta ostrej papryki lub chilli,
puszka mieszanki meksykańskiej (jeżeli chcemy zrobić sałatkę w większej ilości to używamy puszki czerwonej fasoli, kukurydzy oraz mieszanki groszek-marchewka oczywiście wtedy resztę składników podwajamy)
pół czerwonej papryki,
pół średniej czerwonej cebuli,
sól,
pieprz,
majonez.
Sposób przygotowania przepisu:
Sałatka meksykańska
1.
Warzywa z puszki odsączamy, Ogórki i paprykę kroimy w kostkę, cebulę drobno siekamy. Dodajemy odsączone warzywa, przyprawiamy i mieszamy z majonezem.Odstawiamy do lodówki na ok.30 minut.
Porady
Sałatkę można przygotować także dzień wcześniej.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze