Sałatka meksykańska

4.5 (195 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna i aromatyczna sałatka.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ryż 100 g,
    pierś z kurczaka 300 g,
    papryka czerwona 2 szt,
    kukurydza konserwowa 1 puszka,
    fasola czerwona konserwowa 1 puszka,
    por 1 szt,
    majonez 3 łyżki,
    ketchup 3 łyżki,
    przyprawa kuchni meksykańskiej 2 – 3 łyżeczki,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Sałatka z ryżem

Sałatka meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, posypać przyprawą kuchni meksykańskiej, wymieszać i podsmażyć na oleju. Mięso odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ryż ugotować do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, paprykę pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć, fasolę przepłukać w zimnej wodzie i odcedzić, por pokroić w półplasterki. Ryż wymieszać z kurczakiem, papryką, kukurydzą, fasolą oraz porem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać majonez i ketchup. Całość dokładnie wymieszać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować