Delikatne kawałki piersi z kurczaka w serowo- pieczarkowej otoczce.
60 min
Składniki:
70 dag piesi z kurczaka
20 dag pieczarek
20 dag miękkiego żółtego sera np. gouda
3 jajka
przyprawa klasyczna do kurczaka
majeranek
sól
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Krojone kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś kroimy na niewielką kostkę. Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki i starty na drobnych oczkach ser. Wbijamy jedno jajko. Wsypujemy dwie łyżki bułki tartej. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do kurczaka. Dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy średniej wielkości kotlety. Obtaczamy w pozostałych rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu około 6-7 min z każdej strony.
Komentarze