Krojone kotlety drobiowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

Delikatne kawałki piersi z kurczaka w serowo- pieczarkowej otoczce.

  • 60 min

Składniki:

  • 70 dag piesi z kurczaka
    20 dag pieczarek
    20 dag miękkiego żółtego sera np. gouda
    3 jajka
    przyprawa klasyczna do kurczaka
    majeranek
    sól
    pieprz
    bułka tarta
    olej do smażenia

Krojone kotlety drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś kroimy na niewielką kostkę. Dodajemy starte na grubych oczkach pieczarki i starty na drobnych oczkach ser. Wbijamy jedno jajko. Wsypujemy dwie łyżki bułki tartej. Przyprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i przyprawą do kurczaka. Dokładnie wyrabiamy ręką. Formujemy średniej wielkości kotlety. Obtaczamy w pozostałych rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Smażymy na średnim ogniu około 6-7 min z każdej strony.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy