Sałatka koperkowa

4.5 (198 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

W upały jak dziś,u mnie na obiad,kolację czy nawet śniadanie królują sałatki:)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 gram makaronu w kształcie ryżu
    2 pomidory
    4 ogórki konserwowe
    10 dag żółtego sera
    puszka groszku
    4 jajka na twardo
    pęczek koperku
    mały pęczek szczypiorku lub zielonej cebulki
    2 łyżki majonezu
    4 łyżki jogurtu naturalnego
    łyżka przyprawy pomidor z rukolą i prażonym sezamem
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajka na twardo Majonez Ser

Sałatka koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy,studzimy.Makaron gotujemy,odcedzamy.Do dużej miski wsypujemy makaron,kroimy w kosteczkę jajka,ser żółty,pomidory i ogórki,wsypujemy odsączony z zalewy groszek.Dodajemy drobno posiekany koperek i cebulkę,oraz majonez wymieszany z jogurtem.Sałatkę mieszamy,dajemy łyżkę przyprawy pomidor z rukolą i prażonym sezamem oraz sól i pieprz do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować