Sałatka czosnkowo-koperkowa z makaronem ryżowym

4.17 (216 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 6 osób

Sałatka z czosnkiem, koperkiem, makaronem ryżowym a także szynką, ogórkami i kukurydzą. Pachnie latem:).

  • 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 250g makaronu ryżowego
    300g szynki konserwowej w kawałku
    1/2 puszki kukurydzy
    1 ogórek szklarniowy lub 3 gruntowe
    4 ząbki czosnku
    1/2 pęczka koperku
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.17 (216 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Szynki

Sałatka czosnkowo-koperkowa z makaronem ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, studzimy. Kukurydzę odcedzamy z zalewy, szynkę i ogórki kroimy w dużą kostkę. Koperek siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę.
  • 2. Wszystkie składniki sałatki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Koper Makaron Sałata Szynka Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować