Sałatka hawajska

4.5 (158 ocen)

Bardzo smaczna sałatka z ananasem, selerem konserwowym i indykiem. Doskonale sprawdza się na przyjęciach rodzinnych, polecam również na święta.

Składniki:

  • 0,5 kilograma piersi z indyka
    1 słoik selera konserwowego
    1 puszka ananasa w lekkim syropie
    1 puszka kukurydzy konserwowej
    Mały słoik majonezu
    Sól, pieprz
    Przyprawa do indyka
    Słodka i ostra papryka
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Sałatka hawajska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z indyka nacieramy przyprawą do indyka, słodką i ostrą paprykę, lekko solimy, wstawiamy na kilka godzin lub na noc do lodówki. Na patelni rozgrzewamy niewielka ilość oleju, przekładamy pierś z indyka i dusimy do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Ostudzone mięso kroimy w drobną kostkę, odsączonego ananasa kroimy w paski. Selera i kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Sałatkę dokładnie mieszamy, wstawiamy do lodówki na kilka godzin żeby składniki się ze sobą połączyły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować