1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
1 puszka fasoli czerwonej
1/2 papryki czerwonej
1/2 papryki żółtej
1 cebula fioletowa
100 g sera feta
100 g szynki konserwowej
2-3 łyżeczki kaparów z zalewy
2-3 małe ogórki konserwowe
3 łyżki oliwy
3 łyżki octu winnego
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki, koperek do dekoracji
Sałatka expres z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w piórka, przekładamy do miski i lekko solimy.
Fasolę i kukurydzę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą i zostawiamy do odcieknięcia.
Ogórek kiszony, ser feta i szynkę konserwową kroimy w kostkę.
Papryki kroimy w paski lub w kostkę.
Wszystkie składniki mieszamy w misce, dodajemy oliwę, ocet winny i przyprawiamy do smaku.
Komentarze