Sałatka do ryby z sałaty i oliwek

4.5 (197 ocen)

Słodko -kwaśny sos i zielone warzywa pasowały idealnie do pieczonego pstrąga. Myślę, że ten miks posmakuje również z tuńczykiem e oliwie lub wędzone makrelą.

Składniki:

  • garść roszponki
    kawałek sałaty lodowej pokrojonej w paski
    świeży ogórek bez pestek
    kilka oliwek zielonych (dałam faszerowane anchois)
    kilka gałązek natki pietruszki
    Sos:łyżka siekanego koperku,sól, 2 łyżki octu winnego białego, łyżeczka miodu, 2 łyżki oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka do ryby z sałaty i oliwek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty myjemy i osuszamy. Sałatę lodową kroimy w cienkie paski, układamy w 2 miseczkach, mieszamy z roszponką , pokrojonym w plasterki ogórkiem, oliwkami i porwany natką pietruszki. Składniki sosu mieszamy i polewamy sałatę ok. 10 minut przed podaniem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować