Doskonała sałatka na imprezy, uroczystości serdecznie polecam !
40 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
2 SZT PIERSI Z KURCZAKA
1 SOS SAŁATKOWY WŁOSKI
250 G POMIDORKÓW CHERRY
1 SZT AVOKADO
100 G WĘDONEGO BOCZKU
100 G SER PLEŚNIOWY TYPU BLUE
0,5 OP MIX SAŁAT
5 ŁYŻEK OLIWY
1 SZT KOSTKI ROSOŁOWEJ DROBIOWEJ
1.* KOSTKĘ ROSOŁOWĄ ROZETRZYJ Z 3 ŁYŻKAMI OLIWY NA JEDNOLITĄ PASTĘ I TAK PRZYGOTOWANĄ MARYNATĄ NATRZYJ PIERS Z KURCZAKA. SMAŻ PIERŚ NA ROZGRZANEJ PATELNI PO 4-5 MIN Z KAŻDEJ STRONY.
* BOCZEK POKRÓJ NA KAWAŁKI, POMIDORKI NA PÓŁÓWKI, AVOKADO OBIERZ I POKRÓJ W PLASTRY I SKROPLIĆ CYTRYNĄ AVOKADO TO SIĘ NIE ZROBI CIEMNE. A SER POKRUSZ NA GRUBE KAWAŁKI.
* PRZYGOTUJ SOS SAŁATKOWY GRECKI- ZAWARTOŚĆ SOSU ROZMIĘSZAJ Z TRZEMA ŁYŻKAMI WODY ORAZ Z POZOSTAŁĄ OLIWĄ.
* NA PÓŁMISKU ROZŁÓŻ SAŁATY, PIERŚ POKROJONĄ W KOSTKĘ KAWAŁKI BOCZKU ORAZ SERA, POMIDORKI I AVOKADO. CAŁOŚĆ POLEJ PRZYGOTOWANYM SOSEM SAŁATKOWYM.
Komentarze