Sałatka a la gyros

4.5 (182 ocen)

  • 60 min

Chrupiąca kapusta i delikatne mięso smakuje całej rodzinie.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 pierś z kurczaka
    2 łyżki oleju
    przyprawa do gyrosa
    1 kapusta pekińska
    1 puszka kukurydzy
    1 słoik papryki konserwowej
    1 słoik ogórków konserwowych
    1 duża cebula
    1 szklanka majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    3 łyżki ketchupu
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałatka a la gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę zamarynować w przyprawie do gyrosa i oleju najlepiej na noc.Usmażyć na złoty kolor, ostudzić.Kapustę poszatkować .Kukurydzę odcedzić.Paprykę pokroić w kostkę i wyłożyć na sitko.ogórki pokroić w kostkę i wyłożyć na sitko.Następnie pokroić cebulę w drobną kosteczkę.
    Zrobić sos z majonezu jogurtu i ketchupu.
    Wykładać warstwami kapusta ,kukurydza ,ogórek, papryka ,mięso ,cebula ,sos i resztę kapusty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować