Sałatka 24-godzinna

4.49 (160 ocen)

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Sałatkę należy przygotować 24 godziny przed podaniem. Układa się ją warstwami, a po 24 godzinach miesza się wszystkie składniki. Jest pyszna!

  • 40 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 słoik selera
    1 puszka kukurydzy
    5 jajek
    250 g szynki konserwowej
    3 jabłka
    majonez (mały słoik)
    1 por
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (160 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Majonez Szynki

Sałatka 24-godzinna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w kostkę. Jabłka obieramy, wydrążamy i również kroimy w kostkę. Pora myjemy i białą część drobno kroimy. Szynkę kroimy w kostkę. Seler i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Do większej salaterki bądź miski wkładamy kolejno warstwy składników : seler, kukurydza, jajka, szynka, jabłka, majonez i na wierzch por. Odstawić do lodówki na 24 godziny. Po upływie 24 godzin wszystko dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować