Sałata z rukolą, oliwkami i migdałami

4.5 (200 ocen)

  • 25 min

Sałatka jest przesmaczna i idealnie pasuje do obiadu:)))

  • 25 min

Składniki:

  • pęczek rukoli
    główka zielonej sałaty
    około 20 czarnych oliwek i 10 zielonych
    ½ szklanki migdałów
    2 pomidory
    3 łyżki oliwy z oliwek
    3 łyżki wody
    sos sałatkowy koperkowo-ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata z rukolą, oliwkami i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę myjemy, listki rwiemy na kawałki. Rukolę myjemy, dodajemy do sałaty.
  • 2. Pomidory nacinamy, sparzamy gorącą wodą, obieramy ze skórki i kroimy w grubą kostkę, oliwki zaś w plasterki. Dodajemy do sałaty i rukoli.
  • 3. Migdały rozdrabniamy na mniejsze kawałki w blenderze, mieszamy z sałatą i pomidorami.
  • 4. Sos sałatkowy łączymy z wodą i oliwą, dodajemy do sałatki i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby sałatkę możemy dosolić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować