Sałata Hiszpańska

0 (0 ocen)

  • 20 min

Z serii... podpatrzone jak jedzą Hiszpanie :) Dodam, że prócz wymienionych składników, warto dodać jeszcze mozzarellę, ewentualnie fetę :) Idealna do grillowanych potraw jak i domowego obiadu:)

  • 20 min

Składniki:

  • ok. 700g Kapusty Pekińskiej
    1szt. ogórek zielony długi
    100g oliwek
    2 pomidory
    0,5 czerwonej cebuli
    kilka łyżek kukurydzy
    sól
    oliwa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Sałata hiszpańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę przekroić wzdłuż na pół i pokroić ją w paski. Ogórka pokroić w talarki , pomidora w plastry. Cebulę pokroić w półplasterki. Na dużym talerzu rozsypać kapustę pekińską, posolić. Na to ułożyć plasterki ogórka, pomidora. Ułożyć cebulę. Posypać kukurydzą i poukładać oliwki. Wszystko skropić delikatnie oliwą i posolić do smaku
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować