Z serii... podpatrzone jak jedzą Hiszpanie :) Dodam, że prócz wymienionych składników, warto dodać jeszcze mozzarellę, ewentualnie fetę :) Idealna do grillowanych potraw jak i domowego obiadu:)
20 min
Składniki:
ok. 700g Kapusty Pekińskiej
1szt. ogórek zielony długi
100g oliwek
2 pomidory
0,5 czerwonej cebuli
kilka łyżek kukurydzy
sól
oliwa
Sałata hiszpańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kapustę przekroić wzdłuż na pół i pokroić ją w paski. Ogórka pokroić w talarki , pomidora w plastry. Cebulę pokroić w półplasterki. Na dużym talerzu rozsypać kapustę pekińską, posolić. Na to ułożyć plasterki ogórka, pomidora. Ułożyć cebulę. Posypać kukurydzą i poukładać oliwki. Wszystko skropić delikatnie oliwą i posolić do smaku
Komentarze