Sajgonki bez smażenia

4.5 (153 ocen)

  • 30 min

Kto lubi warzywa , polubi też sajgonki.

  • 30 min

Składniki:

  • 10 sajgonek
    Papier ryżowy 100 gr
    Pierś kurczaka
    Przyprawa 5 smaków
    2 łyżki oleju sezamowego
    sos sojowy

    warzywa:
    marchew
    sałata lodowa
    papryka czerwona
    czerwona cebula
    kiełki soi w słonej zalewie
    ew. seler naciowy i czerwona kapusta
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Sajgonki bez smażenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1bft1wu 1. Umytą pierś pokroić na drobne paski i posypać przyprawą 5 smaków.
    Do miski wlać olej , sos sojowy i wymieszać w nim mięso.
    Odstawić do lodówki.
  • image-0bbuv4k 2. Warzywa pokroić w drobniutkie paseczki.
    Mięso usmażyć na odrobinie oleju ( ok. 5-7 min).
  • image-0607i4h 3. Papier ryżowy zanurzyć w wodzie, wyłożyć na deskę i nałożyć farsz z warzyw i mięsa.
    Papier zwinąć najpierw od dołu potem boki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować