Sałatka z rzodkiewki z korniszonem i daktylami

0 (0 ocen)

Daktyle są świetnym dodatkiem do sałatek - choć nie tylko. W tym zestawieniu bilansują pikantny smak rzodkiewki i smacznie komponują się z pozostałymi składnikami - korniszonem, czosnkiem, natką pietruszki i bazylią.

Składniki:

  • 4 pęczki rzodkiewki (łącznie 500 - 600g)
    6 małych korniszonów (łącznie 200g)
    2 - 3 ząbki czosnku
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka posiekanej bazylii
    16 suszonych daktyli bez pestek (łącznie 100g)
    2 łyżki majonezu
    sól do smaku
    cukier do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Sałatka z rzodkiewki z korniszonem i daktylami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rzodkiewka z korniszonem i daktylami 1. Rzodkiewki pokroić na ćwiartki, przełożyć do miski. Dodać pokrojone w małą kostkę korniszony, obrany i posiekany czosnek, zieleninę i drobno pokrojone daktyle.
  • Rzodkiewka z korniszonem i daktylami 2. Dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku. Przed podaniem włożyć do lodówki, by składniki się przegryzły.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować