Ryż z pieczarkami

5 (156 ocen)

  • 60 min

Dodatek do mięsa lub samodzielne danie

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1/4 niedużego selera
    1 cebula
    10 dkg pieczarek
    sól, pieprz
    curry
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

5 (156 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Ryż z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju. Pieczarki i włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do cebuli. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż. Zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę curry, przykryć i dusić na najmniejszym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Doprawić do smaku i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować