Ryż z owocami

4.5 (173 ocen)

  • 15 min

Smaczny zdrowy deserek , a także posiłek śniadaniowy lub kolacyjny.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 woreczek ryżu brązowego
    15 kulek winogrono,
    20 dag truskawki,
    3 łyżki orzechów tartych
    1/2 szklanki żurawina,
    1/2 opakowania śliwki suszone,
    cukier brązowy,
    sól morska
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu z odrobina soli. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy. Truskawki myjemy i kroimy w kawałki. Winogrono myjemy i przekrawamy na pół. Śliwki suszone kroimy w paseczki. Owoce mieszamy z zimnym ryżem. Posypujemy cukrem brązowym i tartymi orzechami . Podajemy na zimno lub ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować