Ryba w migdałach

4.5 (184 ocen)

Dla urozmaicenia do „panierki migdałowej” dosypuję np. ziarenka słonecznika , sezamu.

Składniki:

  • 4 umyte i osuszone filety z ryby
    sól
    pieprz
    1 szklanka mąki
    10 łyżeczek masła
    150 g płatków migdałowych
    1/2 łyżeczki oregano
    1 ząbek czosnku
    2 plastry cytryny( do ozdoby )
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi przyprawiamy z obydwu stron solą , pieprzem , czosnkiem , oregano i odstawiamy na 30 min do lodówki. Wyjmujemy 3 duże talerze: na jeden wysypujemy mąkę, a na drugi płatki migdałowe, na trzeci jajko rozkłócone. Pstrągi należy obtaczać najpierw w mące, potem w jajku , na koniec w płatkach migdałowych. Tak przygotowanie pstrągi smażymy na rozgrzanym maśle na patelni. Dekorujemy plasterkami cytryny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować