ryba po grecku

4.5 (187 ocen)

  • 40 min

ryba po grecku

  • 40 min

Składniki:

  • - płaty rybne dowolnej ryby
    - 5 sztuk startej marchewki
    - 3 cebule, 1 por
    - 1 przecier pomidorowy
    -olej
    -mąka
    - jajka
    -pieprz, sól
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ryba po grecku

Ryba po grecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. smażymy płaty rybne pokrojone na mniejsze cząstki tradycyjnie przyprawione solą i pieprzem obtoczone w jajku i mące
    na drugiej rozgrzanej patelni smażymy na oleju startą marchewkę, pokrojoną w piórka cebulę i por, doprawiamy pieprzem i solą, na koniec dodajemy cały przecier pomidorowy
    do naczynia warstwami układamy rybę i warstwę usmażonej marchwi z cebulą, porem i przecierem, i tak na przemian.
    podajemy zimna potrawę
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Marchewka Por Przecier pomidorowy Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować