Rumowe bombki w kokosie

3 (1 ocen)

Świąteczne bombki - pralinki, o wyraźnym smaku rumu:). Lekko słodkie i mocno alkoholowe, szybka słodka przekąska dla osób, które nie mają piekarnika lub się z nim nie lubią:). Możemy dodać więcej cukru, jeśli herbatniki okażą się mało słodkie.

Składniki:


  • 300g herbatników
    1/4 szklanki rumu
    3 łyżki cukru pudru
    1/4 kostka masła
    2 łyżeczki kakao
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery

Rumowe bombki w kokosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki kruszymy drobno za pomocą wałka.
  • 2. Wszystkie składniki zagniatamy ręką (masło powinno mieć temperaturę pokojową), formujemy małe kulki, każdą z nich obtaczamy w kokosie, umieszczamy w małych papilotkach.
  • 3. Chłodzimy w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować