Rosół z indyka z naleśnikami

4.99 (184 ocen)

  • 20 min

Taka zupkę pierwszy raz jadłam na weselu :)

  • 20 min

Składniki:

  • rosół:

    30dkg mięsa z indyka(najlepiej z kością)
    1 marchewka
    1/2 pietruszki
    kawałek selera
    3 ząbki czosnku
    ziele angielskie,sól,pieprz, przyprawa uniwersalna

    naleśniki:

    1 jajko
    1 szkl.mleka
    1 szkl.ciepłej wody
    mąka pszenna ile zabieże(ciasto ma być lekko lejące)
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (184 ocen)

Zobacz również:

Zupy Naleśniki

Rosół z indyka z naleśnikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,wrzucić do garnka zalac woda.Jarzyny umyć,obrać dodać do rosołu plus czosnek oraz ziele angielskie.Gotować do miękkości mięsa,przyprawić do smaku.
  • 2. Składniki na naleśniki połączyć razem.Upiec naleśniki,pokroić na paski i podawać z rosołkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować