Roladki z tortilli z szynką i rzodkiewką

4.5 (195 ocen)

  • 15 min

Pyszna, zdrowa przekąska, którą robi się szybciutko. Idealna na lekką kolację lub przystawkę na party.

  • 15 min

Składniki:

  • 5 placków tortilli
    10 plastrów szynki konserwowej
    10 plastrów sera żółtego
    200g serka typu almette o ziołowym smaku
    1 mały ogórek zielony
    Kilka rzodkiewek
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Roladki z tortilli z szynką i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą tortillę posmarować cieniutko serkiem, rozłożyć warstwę szynki i sera żółtego. Na wierzch ułożyć pokrojonego w długie paski ogórka oraz skrojoną w krążki rzodkiewkę. Najlepiej zrobić to za pomocą obieraczki. Zwinąć tortillę w rulon, owinąć folią spożywczą i włożyć na około 1 godzinę do schłodzenia do lodówki. Przed podaniem pokroić w równej szerokości roladki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować