Roladki serowe z pieczarkami i słonecznikiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kolejna przekąska doskonała na imprezę. Wystarczy kilka plastrów miękkiego sera żółtego, farsz i szybkie roladki gotowe. Roladki zawsze mają wzięcie na imprezach, bo to są fajne przekąski typu finger food :-)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4-5 sztuk pieczarek
    garść ziaren słonecznika
    150 g serka twarożku śmietankowego lub inny ulubiony smak
    sól i pieprz do smaku
    odrobina oleju do smażenia
    6-8 plastrów żółtego sera bez dziurek

    Dodatkowo:
    folia spożywcza lub aluminiowa
    wykałaczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Przekąski

Roladki serowe z pieczarkami i słonecznikiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni na odrobinie oleju, doprawić solą i pieprzem, wystudzić.

    W misce wymieszać pieczarki, słonecznik i twarożek, ew. jeszcze doprawić solą i pieprzem.

    Plastry sera ułożyć na kształt prostokąta na rozwiniętej folii aluminiowej lub spożywczej, w taki sposób, żeby brzegi nachodziły delikatnie na siebie i mocno je podociskać (ser ma tworzyć jedną całość). Następnie nałożyć farsz, rozsmarować i pomagając sobie folią zwinąć w roladę, zawinąć całość w folię i włożyć do lodówki najlepiej na całą noc.

    Delikatnie kroić na plastry i każdy z nich przebić wykałaczką.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty Pieczarki Słonecznik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować