Roladki drobiowe z parówką

5 (162 ocen)

Pomysł idealny na niedzielny obiad.

Składniki:

  • Składniki na 9 sztuk:

    3 pojedyncze piersi z kurczaka
    3 cienkie parówki (najlepiej z szynki lub indyka)
    9 plastrów sera żółtego
    kilka łyżeczek słodkiego sosu chilli
    sól, pieprz, czosnek granulowany

    mąka pszenna do obtoczenia roladek
    2 jajka + bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Roladki drobiowe z parówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdą parówkę podzielić na 3 w miarę równe kawałki.
    Każdą pierś oczyścić i pokroić na 3 części, które następnie należy cienko rozbić, tak jak na kotlety. Przyprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Posmarować cienko z jednej strony sosem chilli, na to ułożyć plaster żółtego sera i kawałek parówki. Zwinąć ciasno w roladkę. Postąpić tak samo z pozostałymi kawałkami mięsa. Roladki obtoczyć w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować