Roladki drobiowe faszerowane kaszanką, kiszonym ogórkiem, papryką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie roladki, po wyjęciu z piekarnika, mogą być dodatkiem do obiadu lub już zimne, mogą być smaczną przystawką.

  • 1 godz. 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka ok. 500 g
    kaszanka 200 g ( dwa kawałki )
    ogórek kiszony
    żółta papryka
    150 g sera żółtego ( u mnie radamer )
    słodka czerwona papryka
    majeranek
    czosnek staropolski
    pieprz czarny świeżo mielony
    sól do smaku
    1/2 cebuli czerwonej
    łyżka oleju rzepakowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Roladki drobiowe faszerowane kaszanką, kiszonym ogórkiem, papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z piersi kurczaka dokładnie oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielić na dwie części. Rozciąć w poziomie, rozbić przy pomocy tłuczka. Mięso najlepiej rozbijać przykryte folią spożywczą.
    Mięso delikatnie oprószyć czerwoną papryką, czosnkiem staropolskim, majerankiem i solą do smaku. Na każdej porcji ułożyć centralnie kaszankę, wcześniej pozbawioną osłonki i pokrojone w paski ogórki kiszone oraz pokrojoną w paski paprykę. Dołożyć jeszcze po pasku żółtego sera. Całość zwinąć. W naczyniu żaroodpornym, wcześniej posmarowanym olejem rzepakowy, ułożyć roladki łączeniem do dołu. Można pomóc sobie wykałaczkami i pospinać roladki. Wierzch oprószyć czerwoną papryką. Na wierzchu poukładać półplasterki czerwonej cebuli.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 min. Przed końcem pieczenia położyć jeszcze na wierzchu po plasterku żółtego sera i zapiec.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Ogórek Papryka Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować