Rolada z boczku z szybkowara

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Najlepsze domowe mięsko do pieczywa, wieprzowy boczek świeży jest dobrym mięsem do takich domowych wyrobów...........SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • boczek świeży na roladę 1,5 kg,
    papryka słodka 1 opakowanie,
    papryka ostra 2 łyżeczki,
    kucharek 3 łyżki,
    cząber 1 łyżka,
    czosnek granulowany 2 łyżki,
    majeranek 1 opakowanie,
    smalec 1 łyżeczka,
    woda 2 szklanki,
    ziele angielskie 3 sztuki,
    liść laurowy 1 sztuka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Rolada z boczku z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rolada z boczku z szybkowara 1. Świeży, mało tłusty płat boczku bez kości mocno natrzeć paprykami, kucharkiem, czosnkiem, cząbrem, majerankiem.
  • Rolada z boczku z szybkowara 2. Boczek ciasno zawinąć w roladę i mocno obwiązać grubszą nicią (ja zwykłe nici łączę w 5 nitek) tak, aby rolada była stabilna, schować do lodówki na całą noc.
  • Rolada z boczku z szybkowara 3. W garnku szybkowara stopić smalec i zrumienić roladę z każdej strony, potem dodać ziele angielskie, liść laurowy, wlać wodę i po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować 55 minut.
  • Rolada z boczku z szybkowara 4. W szybkowarze mocno wystudzić boczek, wyjąć na talerz, usunąć nici, kroić w plasterki, smalec i galaretka do posmarowania pieczywa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować