Rolada bananowo - jabłkowa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Rolada biszkoptowa z bananami i jabłkami.
Pyszna i szybka propozycja.
Piekłam ją podczas wyjazdu do rodzinki.
Bardzo im smakowała i mam nadzieję, że będą z przepisu korzystać.
Może i wy się skusicie ?

  • 60 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • 6 jajek
    4 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3/4 szk cukru
    3 banany
    sok z 1/3 cytryny
    3 duże jabłka
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Rolada Desery Biszkopty

Rolada bananowo - jabłkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blaszkę o wymiarach 40 x 28 cm wyłożyć papierem do pieczenia, a piekarnik nastawić na 180 stopni.
    Obrane jabłka i banany pokroić, dodać do nich sok z cytryny i przemieszać.
    Potem rozłożyć na dnie blaszki.
    Białka ubić z cukrem a potem dodawać po jednym żółtku.
    Następnie porcjami dodawać mąki zmieszane i przesiane z proszkiem do pieczenia.
    Delikatnie wymieszać.
    Ciasto rozsmarować na jabłkach i bananach i wstawić blaszkę do piekarnika.
    Piec około 30 - 35 minut.
    Następnie ostrożnie wyjąć blachę z piekarnika, położyć na nią większą lub inne płaskie naczynie i odrócić.
    Zwinąć roladę a następnie zawinąć ją w ściereczkę.

    Zostawić do wystudzenia a gdy wystygnie odwinąć ze ściereczki i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Banany Jabłka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować