Puszysty Sernik bez Sera

4.5 (182 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Sernik ma puszystą masę która rozpływa się w ustach:)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 3 szklanki mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 6 żółtek
    - 1 kostka margaryny
    - 1/2 szklanki cukru

    Masa:
    - 6 białek
    - 1 szklanka cukru
    - 3 duże jogurty naturalne
    - 2 budynie śmietankowe
    - 20 dkg wiórek kokosowych
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik bez sera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto zagnieść z podanych składników, podzielić na dwie części . Jedną część wyłożyć na spód blachy do pieczenia,drugą część ciasta przeznaczoną na kruszonkę schłodzić w lodówce.
  • 2. Następnie ubijamy na sztywno białka z cukrem, potem dodajemy jogurty naturalne,budynie śmietankowe, a na koniec wiórka kokosowe.
    Wszystko mieszamy na wolnych obrotach.Następnie wlewamy masę na ciasto na blasze, na wierzch trzemy na tarce o dużych oczkach ciasto z lodówki. Pieczemy 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.
    Smacznego:)

Porady

Ja robię sernik na formie tortowej to ładniej wygląda:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować