Puszysty sernik z sera wiejskiego

4.47 (156 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Jest puszysty i wilgotny.Wręcz idealny-można go jeśc i jesc.Prawdziwy domowy wypiek , nie równa se z tymi sklepowymi.Od dawna , dawna gosci w moim domu.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Spód:

    1 jajko
    ½ kostki margaryny (roztopić)
    1 ½ szklanki mąki½ szklanki cukru pudru
    ½ łyżeczki proszku do pieczenia
    ----
    1 ½ kg sera
    10 jajek
    2 szklanki cukru pudru
    0,5 l śmietany kremówki
    Sok z cytryny
    ½ łyżeczki proszku.

    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

4.47 (156 ocen)

Zobacz również:

Desery

Puszysty sernik z sera wiejskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1Składniki NA CIASTO :JAJKO ,roztopioną MARGARYNĘ MAKĘ CUKIER I PROSZEK DO PIECZENIA łaczymy ze soba i ZAGNIATAMY AZ STAnie sie jednolite ciasto.
    . Ciasto rozporwaDZAMY na blaszce do pieczenia.

    2.Masa serowa:
    W dużym garnku cukier ucieramy z żółtkami, dodajemy ser 2-3 razy zmielony w maszynce, ubijamy białka z 2 łyżeczkami cukru, śmietanę kremówkę również ubijamy.
    Delikatnie wszystko mieszamy i wlewamy do formy na ciasto. Pieczemy około 60 -70 minut w temperaturze 180st.
    Gotowy sernik po przestudzeniu , posypujemy cukrem pudrem, smacznego.

Porady

przepis podany na sernik-duża blacha.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować