PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Puszysty sernik bez spoduhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0005/87/948bc2e5399ceacfbbf8d94b89adcdb3066cf52c.jpeg46083072http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/puszysty-sernik-bez-spodu-3
1 kg twarogu sernikowego z wiaderka
2 budynie śmietankowe
2 szklanki mleka
6 jajek
1 szklanka cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Sposób przygotowania przepisu:
Puszysty sernik bez spodu
1.
Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Żółka oddzielić od białek. Białka ubić na pianę z odrobiną soli. Odstawić. Żółtka zmiksować z budyniem,cukrem proszkiem do pieczenia i twarogiem, dodać mleko i chwile miksować. Na koniec dodać ubite białka i wymieszać łyżką delikatnie. Blachę prostokątna o wymiarach 30x25 wyłożyć papierem do pieczenia. Na blachę wylać masę serową ( masa będzie rzadka) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 1 godzinę, wylączyć piekarnik i zostawić jeszcze na 20 minut. Po wystudzeniu wstawić na kilka godzin do lodówki.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze