Pulpety nadziewane pieczarką

4.5 (166 ocen)

  • 40 min

Robiłam wyprawkę dla mojej studentki i jakoś tak wyszło. Pomyślałam, że ładnie się zaparezentuje na talerzu

  • 40 min

Składniki:

  • Pulpety nadziewane gotowaną pieczarką.
    500 dkg mięsa mielonego
    1 czerstwa bułka
    1 jajko
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    2 marchewki
    kilka bardzo małych pieczarek
    ser mozarella
Wystaw ocenę:

4.5 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pulpety nadziewane pieczarką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju, jak będzie miękka cebula dodać do niej startą marchewkę. Zostawić do ostygnięcia
    Mięso mielone wymieszać z jednym jajkiem, odsączoną bułką i podsmażoną mieszanką. Ja dodaje garść zielonej pietruszki. Jeżeli masa będzie bardzo kleista dodać 2-3 łyżki bułki tartej.
    Pieczarki wrzucić do osolonego wrzątku i gotować kilka minut "żeby zostały jędrne".
    Z masy formować pulpety w taki sposób aby w środku znalazła się pieczarka i odrobina sera mozarella.
    Gotowe pulpety gotować przez 7 min w wodzie z kostką rosołową. Przestudzone i odsączone pulpety obsmażyć z każdej strony na złoty kolor.
    Podawać z ryżem i sosem. Najlepiej wygląda jak jeden podajemy przecięty na pół.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować