Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczarką i serem

4.5 (165 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczątka i serem to super pomysł na obiad. Można podawać z sosem pie zamkowym lub pomidorowym według uznania.Polecam są pyszne.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg ziemniaków ugotowanych,
    1 jajko,
    3-4 łyżki mąki,
    ok. 30 dag. pieczarek,
    sól i pieprz do smaku ,
    cebula 1 szt,
    ok. 20 dag. sera żółtego starkowanego.
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczarką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki przeciągamy przez praskę dodajemy 1 jajko i 3-4 łyżki mąki pszennej, zagniatamy ciasto. Obieramy pieczarki i kroimy na drobne kawałeczki, cebulę obieramy i podsmażamy na patelni jak się zarumieni dodajemy pieczarki wszystko podsmażamy do momentu odparowania wody z pieczarek. Ciasto tniemy na kawałki rozkładamy na ręku placek i nakładamy na to farsz oraz posypujemy startym serem przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i sklejamy. Smażymy na oleju do momentu zarumienienia. Podajemy na ciepło.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować