Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczątka i serem to super pomysł na obiad. Można podawać z sosem pie zamkowym lub pomidorowym według uznania.Polecam są pyszne.
25 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
0,5 kg ziemniaków ugotowanych,
1 jajko,
3-4 łyżki mąki,
ok. 30 dag. pieczarek,
sól i pieprz do smaku ,
cebula 1 szt,
ok. 20 dag. sera żółtego starkowanego.
Kotlety ziemniaczane nadziewane pieczarką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki przeciągamy przez praskę dodajemy 1 jajko i 3-4 łyżki mąki pszennej, zagniatamy ciasto. Obieramy pieczarki i kroimy na drobne kawałeczki, cebulę obieramy i podsmażamy na patelni jak się zarumieni dodajemy pieczarki wszystko podsmażamy do momentu odparowania wody z pieczarek. Ciasto tniemy na kawałki rozkładamy na ręku placek i nakładamy na to farsz oraz posypujemy startym serem przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i sklejamy. Smażymy na oleju do momentu zarumienienia. Podajemy na ciepło.Smacznego.
Komentarze